Sunday, April 11, 2010

Elämän kevättä 1 / Life in spring 1Mihin vain tänään meni, niin siellä tuntui olevan elämää. Kevään ensimmäinen varis kohautteli siipiään ja pyrstöään Tuntsan latvalla ennen aamukymmentä. Se julisti raakkuen tulleensa paikalle.
Variksen seurana istuskeli kuusten latvassa talven ensimmäinen hiiripöllöni. Kuulin myös sen soidinääntä. Sitten se lensi aavalle, missä kaksi korppia alkoi ahdistella sitä ja pöllö palasi korkealla lentäen kuusikkoon. Mielenkiintoista oli katsella sitä, kun sen pää kääntyi 270 astetta (k).

Lähistöllä oli myös isokäpylintuja ja taviokuurnia sekä pohjantikka.

Pikku Saulla lenteli porojen seurana satapäinen pulmustokka. Muutama korppi oli myös syömässä variksenmarjoja, koska korpinmarjoja ei ole vielä luotu. Yksinäinen urosriekko päkätteli myös lähikurulla.

Ylimmäisen Papuhaaran kurulla pakeni pyy.

Papuhaaroilla lähti merikotka vanhan poronhaaskan luota. Sen näki Tarmo. Korpit ilmaisivat haaskan, joka oli löydetty jo aikaisemmin. Korpit ilmaisivat myös porovaatimen, jonka peräpäästä roikkui sikiö. Se oli siis saanut keskenmenon, ja korpit vain odottelivat pääsevänsä hyödyntämään toisen vahinkoa.Papuoivan alta löysimme hirviä, kaikkiaan 19 yksilöä. Yksilömäärät niillä vaihtelivat 2-8 yksilön välillä.
-----
Tarmo näki yksin kulkiessaan teeriä 2 kpl, 2 riekkoa ja 2 koppeloa. Mika taas näki tuoreet ahmanjäljet.
-----
Päivä oli aika pilvinen, vasta illalla aurinko näyttäytyi paremmin. Koska yöllä ei juuri pakastanut, hankikantoa ei paljoa ollut. Papuhaaroilla lunta on paljon vähemmän kuin tunturimaissa, puolisen metriä, niin kuin tapana on ollut. TH

Labels: , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?