Tuesday, April 06, 2010

Pulmusten aikaan / At the time of Snow buntings


Matkalla Värriölle näin tien varrella 2 metsoa ja 4 teertä. Soratiet ovat jo osaksi paljastuneet lumesta ja kanalinnut pääsevät kivensyöntiin. Arvosjoella oli saukko makoilemassa lumella ylävirran puolella puoli kymmenen aikaan.
-----
Arvosjoella lensi myös pulmusparvi, toistakymmentä yksilöä pohjoista kohti. Pulmusia oli myös Martilla kaksi 10-20 yks. parvea.
-----
Pelkosenniemellä lensi harakka oksan kanssa. Kemijärvellä näin vastaavan tapauksen jo muutama päivä sitten. Savukosken jälkeen varikset ja harakat hyökkäilivät ahkerasti korppia kohti, joka istui kuusessa, ilm. niiden reviireillä.
-----
Kelkkamatkalla kuului hippiäisen ääntä Pitkänjängän maastossa.
-----
Aseman ruokinnalla oli useita viherpeippoja ja urpiaisia.
Kävin vielä asemalta käsin maastossa. Pikku Saulla oli riekkoja kiirunain alueella, 1+2+4 lintua hyödyntämässä variksenmarjasatoa. Kiirunoita ei näkynyt. Pulmusia oli sielläkin 18 yks. parvi etsimässä siemeniä pälviltä. Saun luona kuusikossa oli vielä 2 riekkoa. Kuukkeli oli kerennyt päästä tänään riistakameraan käydessään poronhaaskalla Saumuristoilla.
-----
Illalla Mika kuuli jälleen helmipöllön asemalta itään. Minä en kuitenkaan sitä saanut kuulumaan. TH
-----
P.S. Tarmo oli nähnyt 2 pulmusta Pultoselässä vapaille mennessä 2.4. Venäjän Alakurtilla oli nähty ensimmäiset 2 pulmusta 29.3.

Labels: , , , , ,


Comments:
Täällä etelässä harakka on kantanut risuja reilu pari viikkoa.
Kurjet ja joutsenet on lähetetty sinne ennen pyhiä, lienevätkö jo perillä? ;)
 
Joutsenia alkaa olla etelä-Sallassa. Täällä ei vielä ole havaintoja.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?