Monday, March 08, 2010

Vaihtelevaa keliä / Different weathers


Päivä oli tuulinen. Lounaasta puhalsi ja toi lämmintä ilmaa niin, että puolenpäivän aikaan oli vain -0.6 astetta. Väliin tuli sakeita lumikuuroja. Iltapäivällä 3 aikaan yht'äkkiä kirkastui ja pakkanen kiri illan mittaan 8 asteeseen. Tuuli ei kuitenkaan paljoa tyyntynyt. Lumenpinta mittakepissä oli muuten aamulla 58 cm. Tuuli oli vienyt parikymmentä senttiä. Paikka ei ole lumenmittaukseen paras mahdollinen.
Yhdentoista aikaan meni orava männyssä olevaan pesäänsä välittämättä Hemppu-koiran kovista vastalauseista. Pesä on koirista parinkymmenen metrin päässä. Se oli varmaan tulossa ruokintapaikalta. Muita ruokavieraita tänään olivat 3-4 lapintiaista (k), 2-3 talitiaista (k), hömötiainen ja muutama kuukkeli (k).

Haaskat oli lumi peittänyt, eikä siellä ollut käyty. Muistikortilta näkyi, että 2 päivää sitten oli yksinäinen korppi käynyt jängän haaskalla neljän maissa, mutta muita kävijöitä ei sitten ollutkaan.
-----
Muristalla oli yksinäinen metso männyn latvassa hakomassa. Muristalta lounaaseen päin löytyi riekkopari (k) koivun tyveltä puolenpäivän jälkeen.

Tein kelkalla riistakolmion esikierron illalla, ja siellä näin metson Kolmosen länsipuolella ja lähistöllä oli myös jäniksen pakojäljet.
-----
Kelkkakeli on nyt todella huono. Kapeatelaisella ei tahdo päästä mihinkään ja leveällä loivatkin vastakot (ylämäet) tekevät tiukkaa. TH

Labels: , , , , , ,


Comments:
Upea lapintiaisen kuva. Oksa. Taustan värit sointuu.Kaikki ¤¤¤¤¤!
Myös kuukkelin kuvat hienoja ¤¤¤¤.
Minusta ylempi tunturissa tuulee -kuvista parempi näistä kahdesta.
terv. Ylöjärveltä
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?