Saturday, March 06, 2010

Kevätauringossa / On the sun of the spring

Hieno pakkaspäivä, yöllä ollut yli -30 astetta alamaissa. Aurinko paisteli koko päivän ja oli aivan tyyntä. Iltapäivällä lauhtui -10-15 asteeseen. Lumenpinta oli pudonnut 5 cm eilisestä (80 cm).

Kettu oli aamulla pihalla, kun koiria ei paikalla ollut. Annoin sille vanhoja nakkeja ja muuta asiaankuuluvaa. Se valvoi pitkälle aamuun, väliin kuunteli ylilentäviä korppeja. Se meni nukkumaan talon alle vasta aamupäivällä ja ehdinkin saada siitä kuvia auringonpaisteessa.
-----
Yritin löytää eilisiä metsoja ja varsinkin lähetinlintua, että olisin kaukoputkella tutkinut renkaannumeroa. Linnut olivat kuitenkin häipyneet, eikä niitä löytynyt lähialueilta. Paikalla oli yksi metso, mutta se oli joku tuntematon, tasapyrstöinen lintu.

Haaskallakaan ei ollut tapahtunut mitään, ainakaan nisäkkäitä siellä ei ollut käynyt. Ahma oli kyllä kulkenut muutaman sadan metrin päästä, mutta se ei ollut osunut haaskoille.

Väliojan itäpuolelta löytyi metson höyheniä hangelta. Myös kuusenoksia oli pudonnut maahan sillä paikalla ja niidenkin joukosta löytyi muutama metsonhöyhen. Mitähän siellä oli lie touhuttu?
Lähistöltä löytyi 20-30 yksilön taviokuurnaparvi ruokailemasta kuusista. Vedenjakajan eteläpuolella kaksi koppeloa oli kiepeissä lähes samassa paikassa kuin pari viikkoa sitten. Saun itäpuolelle näkyi Kovdorin kaupungin savut ja kuonakasa, ja ne päätyivät luontopäiväkirjaan.

Iltayöstä näin vihreitä revontulia taivaalla. Niitä ei olekaan tänä talvena näkynyt. TH

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?