Saturday, January 23, 2010

Värejä huurremetsässä / Colours in the snow-forestTuulisen kylmä päivä tänään. Lännen suunnalta puhaltanut viima puri kylmästi reilun 20 asteen pakkasessa. Aurinko paisteli, oli puolipilvistä, tosin ajoittain näkyi mukavaakin väriltään valoa.

Lunta on vain reilu puoli metriä, mikä alkaa kohta olla ajankohtaan nähden vähän. Puissa sitä on edelleen paljon ylämaissa, alempana kankailla vähän.

Eilinen metso oli aamulla edelleen makuulla samassa paikassa mäntyjen alla kuin eilenkin, Värriö III:n itäpuolella. Pärjää näköjään näinkin kovassa pakkasessa noin avonaisessa paikassa.


Sen sijaan muutaman sadan metrin päässä siitä toinen metso pomppasi kiepistä lentoon, hyvä etten ajanut päälle. Se jäi muutaman kymmenen metrin päähän koivujen tyvelle katsomaan tilannetta. Metso osoittautui viime kesän poikaseksi. Mielenkiintoinen yksityiskohta - yhdessä ottamassani kuvassa linnun takana puunrungolla näkyy keltaista ja vihreää. Vihreä on jäkälää, mutta mitä on keltainen? Onko se koivun omia eritteitä vai onko joku ohikulkija värittänyt puuta? Värejä löytyy luonnosta huurremetsästäkin.

Vedenjakajan itäpuolella kolmen riekon parvi oli pyörinyt kovasti koivujen tyvillä. Telaketjujälkeä risteili sinne tänne useiden aarien alalla. Linnutkin löytyivät napostelemasta koivunsilmuja puolenpäivän aikoihin. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?