Monday, January 25, 2010

Tunturien alla / Under the fells

Pilvinen päivä vaihteeksi, tosin pilvet olivat aika ohuita. Hieman tuuleskeli lounaan puolelta ja lumihiutaleita putoili hiljalleen. Lämpötilamittari näytti noin 9.5 astetta koko päivän.
Tuntsan uomassa oli metsoja puissa aamupäivällä. Ensin näkyi pari hakovan latvalammen kohdalla, ja puolisen kilometriä alempana istui yksinäinen kuusenlatvassa. Ei näyttänyt pelkäävän petolintuja, kun niin näkyvästi istui latvassa (kuvat ylh.). Sinne jäi vielä istuksimaan.

Ylimmäisen Papuhaaran varsitaimikoissa Pulkkatunturin itäpuolella ohitti minut hirvipari matkallaan lännen suuntaan. Pidin niitä vasapariskuntana, koska toinen oli tummempi ja vaikutti pienemmältä. Kuvista kuitenkin jälleen kerran selvisi totuus: oli kaksi aikuista urosta, joista toinen vaaleampi (ylh. vas. ja oik.) ja toinen tummempi, ja sitä pidin vasana (alh. vas.). Kaikkea sitä sattuu!

Parissa paikkaa näin vielä lapintiaisia liikkeellä. Haaskojen liepeillä oli muutama korppi ja kuukkeli. Myös ketunjälkiä oli tunturin haaskan luona. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?