Wednesday, January 27, 2010

Metsänkylvö / Sowing of forestMyrskyvaroitus piti paikkansa ja eilen illalla tuuli alkoi voimistua. Yön aikana myrsky pauhasi kuulostaen siltä kuin se haluaisi tulla sisään. Tuulen voima oli 8-9 boforia puuskissa.

Myrsky jatkui vielä aamullakin, laantuen pikku hiljaa päivän aikana. Tein iltapäivän puolella n. 6 km lenkin kelkalla Ykköselle ja Kotovaaraan. Toistakymmentä puuta oli kaatunut, tosin puut olivat melko pieniä ja yleensä lahoja. Mutta oli muutama tervekin puu raksahtanut poikki, jopa koivu. Myös aseman pihapiirissä oli kaksi keloa katkennut. Isoa ja pientä oksaa, oksanpätkää, neulasta käpyä ja luppoa oli hanki paikoin kirjavanaan. Metsänkylvö oli tehty.
Eläinmaailmassa oli hiljaista. Orava käväisi aamulla ruokintapaikalla, samoin tiaiset. Kauaa ne eivät kuitenkaan viihtyneet tuulen tuiverrettavana, vaan etsiytyivät Kuntasjoen kuruun etsiskelemään sieltä jotain suuhunpantavaa. Kotovaaran nuori metso piti myrskyä itärinteen tiheikössä männyn alla. Petri näki alempana kankaalla poroja, jotka olivat käyneet heti kaatun
een luppokuusen kimppuun. Korppeja näkyi muutama lennossa.
Pakkasta oli muuten kymmenisen astetta, ja tuulen ja lumisateen seassa olevaa tahtoi helposti palella. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?