Tuesday, December 29, 2009

Ylätuulella / The high wind
Tälle päivälle tuli lähes yksinomaan metsohavaintoja. Ensimmäinen naaraslintu näkyi istuvan aamuhämärissä männyntyvellä Kotovaarassa, ei kaukana siitä, missä näin siellä viimeksi koppelon. Seuraavaksi Juha näki riekon Hirvasjoen länsipuolella, mikä jäikin ainoaksi.

Vedenjakajan eteläpuolella istuskeli kaksi ukkometsoa männynlatvassa hakomassa. Vähän ajan päästä kolmas liittyi seuraan, ja taas vähän ajan päästä neljäs. Juha ja Janne kuvasivat niitä. Alueelta löytyi vanhempia kieppejä, joten ne ovat asuneet siellä jo jonkin aikaa. Mahdollisesti porukassa oli myös viides lintu. Alueen yli lensi vielä kaksi mustaa lintua, mutta ne olivat korppeja.

Rakitsan itärinteen alla oli oltu myös männyissä hakomassa. Sieltä löytyi kieppejä, joista lähti yksi koppelo lentoon, istahtaen männyn oksalle. Luultavasti lintuja jäi vielä kieppeihin.

Haaskakummun koillispuolella oli tuoreet näädänjäljet iltapäivällä. Todennäköisesti näätä oli ollut liikkeellä päivällä.

Tämän päivän oli lähes täyspilvistä. Erikoista oli, että Saun ympärillä oli lähes myrskytuuli, mutta Hirvasjoella ei oksa heilahtanut. Oli siis ylätuulta, kaakosta. Pakkasta oli kymmenisen astetta. TH, Juha Kaistila, Janne Svärd (kuvat JK vas., TH oik., kuvassa JK)

Labels: , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?