Thursday, November 26, 2009

Pilvisen viikon havaintoja / Observations of cloudy week


Tarmo on erikoistunut näkemään (hoksaamaan) hirviä Nuorttitunturin rinteeseen. Viime keväänähän hän näki sinne vasan makuulla, ja 22.11. hän huomasi Hauhonjängältä 2 km päästä tunturin rinteessä hirvilauman, ainakin 6 elukkaa. Hirvet menivät länteen päin poroaidasta ylärinteessä. Kuvaan hän sai näkymään hyvin vain yhden.
23.11. Tarmo kuvasi Nuortin rinteeseen paistavan auringon säteet ja myös Nuorttiaavan maiseman. Samana päivänä hän löysi poroaitaan lentäneen riekon Nuortin pohjoispuolella ja vähän kauempana oli elävä lintu, ehkä kuolleen kaveri.

24.11. Hirvasjoki laaksossa tuli hirvi kuvaan ja myös maakotka näyttäytyi Vedenjakajalla. Ukkometso lähti Värriö III:n itäpuolelta hakomasta ja riekkoja näkyi Hirvasjokivarressa 2-3 kpl.
-----
Lunta on tullut alkuviikosta niin, että aseman mittakepissäkin on 33 cm ja metsissä n. 40 senttiä. Säät ovat olleet pilvisiä ja sumuisia. Pikku pakkasta on kuitenkin ollut. TH, kuvat ja havainnot TK

Labels: , , ,


Comments:
Hivelevä auringonkajo ja salaperäinen hirvikuva.

Hienoja luontohavaintoja tässä blogissa, kiitos! Ja mukava nähdä lumisia maisemia (vaikka vain kuvissa) kun tänne etelään ei talvi tule millään vaikka toivoisi.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?