Monday, October 19, 2009

Hirvimailla / The moose land


Hirvasjokivarressa sattui silmiini makaava hirvi puolenpäivän jälkeen. Hankosarvinen uros, 5 + 6 piikkiä puolillaan makoili joen itäpuolen loivassa rinteessä. Matkin hirven ääntä, mutta en saanut sitä ylös. Lopulta viheltelin ja hieman liikehdin puun takana, ja niin sonni nousi jaloilleen. Se ei kuitenkaan lähtenyt minnekään, ja lopulta syykin selvisi. Vähän matkan päässä oli naaras.
Naaras tulikin uroksen tykö, ja ne alkoivat suukotella puiden takana. Lopulta uros nuuski naaraan peräpäätä ja nousi sitten sen selkään. Naaras kuitenkin luisti alta pois. Se oli kuitenkin kiinnostunut uroksesta ja alkoi odotella sitä. Taas uros yritti selkään, mutta jälleen sama tulos.

Puolenkymmentä kertaa uros yritti, mutta ei onnistunut. Sitten se pökäisi parikymmentä metriä mylvien rinnettä ylös - kauempana oli toinen uros. Vieras uros lähti pakosalle (alh. vas.). Sillä oli pienet lapiosarvet, 5-6 piikkiä puolellaan. Ilmeisesti toinen oli kooltaan pienempi, kun luovutti heti.

Hirvet olivat jollain lailla tietoisia minusta, ja ne siirtyivät pikkuhiljaa poispäin ylärinteeseen.
Lähiseudulla oli paljon hirvenjälkiä, mutta muita hirviä en nähnyt.

Koppeloita näin kaksi yksinäistä ja yhden ukkometson (k). Kaikki olivat männyissä hakomassa. Näin lisäksi käpytikan ja kuulin kerran pari isokäpylintujen ääntä ja kerran urpiaisen ääntä. Pari kertaa näin kuukkeliparven.

Tänään oli elisenkaltainen sää, mutta oli tyyntä ja pilvistä. Keli oli karkea ja hirvien lähestyminen vaikeaa.
-----
Hirviä kuvasin 400-millisellä, ISO 400 ja 800, täydellä aukolla valotusajat 1/80 ja 1/160 s. Tuelta tuli terävää, mutta käsivaralta (mm. parittelu) tahtoi jäädä heikompilaatuiseksi. Metso tuelta 1/60 s. TH

Labels: , , ,


Comments:
bonjour, compliments pour votre travail scientifique, vous êtes les sentinelles d'un nouveau monde où le futur sera meilleur..espèrons.
 
Upeita kuvia, taas (kiimaiset hirvet). Teuvo se aina on siellä missä tapahtuu.
t: Kimmo
 
Upeita kuvia, taas kerran, hirvistä.
Kimmo
 
Upeita kuvia, taas (kiimaiset hirvet). Teuvo se aina on siellä missä tapahtuu.
t: Kimmo
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?