Thursday, October 01, 2009

Ensi lumi / The first snow
Aamulla oli maassa paikoin sentin kerros lunta, paikoin oli sulaa. Päivän aikana lumi sulaili pois, mutta uutta satoi tilalle. Loppujen lopuksi illalla maa oli lähes kokonaan lumeton. Kuvat V 1:n pohjoisrinteeltä ja etelärinteeltä Saulle päin.Muuttolinnut vähenevät koko ajan. Rastaita on vielä, tänään 3 lajia, kulorastas puuttui. Taviokuurnat parveilevat. Yhdessä parvessa oli 13-14 lintua, ja kaikkiaan kuurnia näin 20-30 yksilöä. Pikkuhiljaa ne siirtyvät jo lounasta kohti.

Seurailin taviokuurnia kulkiessani V 1:n ja V 2:n välisessä laaksossa. Ne söivät väliin marjoja maassa, väliin silmuja kuusten latvoissa. Yhteenotoiltakaan ei vältytty. Eräs naaras kävi peseytymässä vesilammikossa, mikä osoittaa, että ei sillä kylmä ollut nollan vaiheilla olevassa lämpötilassa.


Myös tilhiä oli 8 yksilön parvi ruokailemassa maassa marjoilla aseman liepeillä kolmen maissa.

Laitoin aamulla vanhan kyljyksen aseman nurkalle lintujen ruoaksi. Kuukkelit löysivät sen heti, ja päivän aikana oli närhikin löytänyt asemalle ja myös kyljykselle. Se oli vain niin arka, että piti heittää lihapala kauemmas pihalle, jotta sain kuvan harvinaisemmasta vieraasta. Olisi näköjään kannattanut laittaa kyljystä tms. jo aikaisemmin. Närhiä on ollut varmaan liikkeellä jo aikaisemminkin syksystä.Iltakuutamolla oli kettu sitten löytänyt lihapalan maasta ja tehnyt siitä selvää.
-----
Kuvaustietoja: taviokuurnat lennossa 1/1250 s., kylpy 1/200 s., tilhet 1/800 s., kuukkeli 1/400 s., närhi 1/125 s. F/5,6, ISO 800, 20D/400 mm. Automaattitarkennus. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?