Tuesday, September 29, 2009

Myyränpyyntipäivänä / The day of catching voles
Sain päätökseen syksyn myyränpyynnin. Tulos oli huonoin koko tutkimusaikana (v:sta -97), mutta hieman parempi kuin odotin. Metsämyyriä 17, punamyyriä 2, harmaakuvemyyriä 2, 6 päästäistä, joista yksi vesipäästäinen (en muista sellaista aik. tulleen, kuvassa) ja vielä yksi tuntematon, suurimmaksi osaksi syöty, ilm. nuori metsämyyrä. Kaikkiaan siis 21 myyrää ja 6 päästäistä + yksi tuntematon. Luulen, että ensi kesän jälkeen myyräkannat ovat jo tavanomaisella tasolla.

Pääsin näkemäänkin metsämyyrän 20 cm loukusta ensimmäisen pyyntiyön jälkeen. Se ei ollut mennyt loukkuun eikä mennyt toisenakaan yönä, mutta oli käynyt maistelemassa syöttiä.

Näin asemalla leppälinnun (k) puolenpäivän aikaan. Se näytti aika harmaalta, mutta on varmaan tavallinen leppälintu. Kuulin myös rautiaisen ja niittykirvisen.

Ainijärven matkalla nousi koppelo (k) mönkijän edestä mäntyyn Pitkänjängän sivulla. Ainijärveltä laskin 162 koskeloa, ainakin suurimmaksi osaksi isokoskeloita (k). Lisäksi oli vajaa kymmenen muuta lintua, niistäkin ilmeisesti osa koskeloita, ja telkkiä.

Loitsanlammella oli 25 telkän ja tukkasotkan parvi, 2 haapanaa ja muutamia heinäsorsia. Joutsenia oli kaksi.

Sää oli heikkotuulinen, lähes täysin pilvinen ja lämmintä enimmillään 2.6 astetta. TH
-----
P.S. Kuvan leppälintu on määritetty asiantuntijoiden (Pirkka Aalto, Lennart Saari ym.) toimesta todennäköiseksi nuoreksi mustaleppälinnuksi.

Labels: , , , , , , , , ,


Comments:
Taitaa olla mustaleppälintu tuo pikkulintu.
 
Joo, se on tuossa kuvassa yllättävän harmaa. Ja toiset kuvat ehdin tuhota. Niissä näkyy vaaleampi vatsapuoli, jossa vähän punertavaa, mikä olisi leppälinnun tuntomerkki. Toisaalta, aika harmaa se oli. Mutta varminta lie jättää pelkäksi leppälinnuksi. Ellei joku asiantuntija pysty päättelemään kuvasta varmasti!
 
Kyllä minunkin mielestäni kyseessä on mustaleppälintu, ilmeisesti nuori lintu, joka on vähän ruskeampi kuin vanha naaras. Käsisiivellä näkyy selvästi vaalea laikku, jollaista ei ole leppälinnulla.
Lähetäpä kuva vaikka Pirkka Aallon kommentoitavaksi.
Terveisin Ilmari Mäkisalo
 
Kyllä minunkin mielestäni kyseessä on mustaleppälintu, ilmeisesti nuori lintu, joka on vähän ruskeampi kuin vanha naaras. Käsisiivellä on vaalea laikku, jollaista ei ole leppälinnulla.
Myös pyrstössä näyttää olevan keskellä useita tummia sulkia.
Lähetäpä kuva vaikka Pirkka Aallolle kommentoitavaksi.
Terveisin Ilmari Mäkisalo
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?