Tuesday, September 08, 2009

Lintuja linjalla / Birds on the route

Kiersin aseman kanalintulinjan melko poutaisessa ja tyynessä säässä, ainoastaan puolenpäivän jälkeen tuli pari pientä sadekuuroa. Lämpötila oli kymmenen asteen molemmin puolin.

Kanalinnuista havaitsin pyypoikueen n. 8 yks. Puolivälinjängänmäen kuusikossa. Yhdestä sain kuvat, joissa näkyy myös punainen kanalintulinjan merkki.

Muita lintuja tapasin seuraavasti: aamulla 7. jälkeen aseman pihalla oli metsäkirvinen. 8. jälkeen ohitti Kuutsjärven lapinsirkku matkalla kaakkoon, ja pajusirkku lensi länteen. Alkumatkasta linjalla oli isokäpylintuja parissa paikkaa ja myös kerran vihervarpusia ja urpiaisia.

Nuorttiaavan lounaispuolen koivikko-katajikossa oli melkoinen kerääntymä muuttolintuja. Kymmeniä niittykirvisiä ja pajusirkkuja (koivussa), muutamia pohjansirkkuja (lentok.) ja pajulintuja, pari sinirintaa (katajassa), metsäkirvinen, rautiainen ja rastaita lenteli edestakaisin, istuskellen väliin koivuissa tai mistä löysivät paikan. Kuulin myös viherpeipon ruokkivan poikasiaan kuten Kuutsjärvellä. Näiden lintujen jo häivyttyä ohitti paikan juhlallisesti maakotkapari (k) suuntana lounas klo 14.20.

Jyppyrävaarassa näin vielä naarashirven, kun satuimme törmän päällä vastakkain muutama kymmenen metriä toisistamme.
-----
Tekn. tietoja: kaikki kuvat 40 mm, pyyt ISO 800, f/4, 1/1250-1000 s., pohjansirkku lennossa ISO 400, f/5, 1/2000 s., sinirinta f/4, 1/800 s., maakotkat f/4, 1/3200 s. Kuvausetäisyys sinirinta 2-3 m, pohjansirkku 6-7 m, pyy vähän kauempana ja kotkat reilu 150 m. Taivaalla olevia ylivalotettu 1-2 aukkoa. Kuvattu AV-automatiikalla, tarkennus piste tai manuaali.
Kuvia suurennettu tk:lla. Siksi kuvan laatu on vähän kärsinyt. TH

Labels: , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?