Saturday, September 12, 2009

Kanalintulinjat10-11.9. kävin hakkuualueiden kanalintulinjat. Aamulla 10.9. mennessämme näimme mönkijäreitillä koppelon, jonka takana oli hirvi parinkymmenen metrin päässä. Ennen Nuorttiaapaa lensi vanha kotka 8. maissa.

Varsinaisella linjalla en nähnyt kanalintuja, mutta näin hirven ja kaksi kanahaukkaa, jotka vähän aikaa kisailivat, ilm. koiras ja naaras. Vielä näin harmaasiepon, pohjansirkkuja ja harvinaisemman varisparven n. 6 yks. Linjan jälkeen näin maakotkan Maskaselässä, samoin taveja 5 kpl ja joutsenia pienellä lammella 2 yks. (k). Loitsanlammella niitä oli 6 yks. sorsien, kurkien ym. kanssa.

11.9. näin tiellä naarasteeren Rouvoivassa ja rajan partio näki 7-8 yks. teeripoikueen tiellä toisen linjan varrella. Linjalla näin 4 teertä, joista 3 nuorta urosta (k), 1 vanhan teeren ja teeriparin vanhoja lintuja.

Muista havainnoista 3 kurkea lennossa lounaaseen Maskaselässä klo 11.40, 2 lapinsirkkua lennossa Rouvoivassa. Lapinharakoita näin molempina päivinä. TH
-----
P.S. AP näki tuulihaukat (3) samalla paikalla kuin aikaisemminkin vartion mäen päällä 10.9. Tarmo taas näki ilm. kanahaukan vilahtavan Kotovaarassa samana päivänä. Pepe näki ilm. piekanan Martilta pohjoiseen lennossa 11.9., ja 12.9. hän näki ilm. varpushaukan Värriö 1:n S-rinteellä.

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments:
Miten onnistut näkemään noita kanalintuja? Oman kokemuksen mukaan ne on niin arkoja, että ovat lähteneet karkuun (tai piiloon) ennenkö itse niitä näkee...
 
Kyllä ne ainakin kuulee, kun ne röpisevät karkuun. Sitten näkee vilauksen pari ja siinä ajassa pitää määrittää, mikä laji on kyseessä. Aina ei pysty edes määrittämään. Mutta erämaalinnut eivät ole yleensä niin arkoja kuin kylien pinnassa. Siten niistä voi saada jopa kuvia. On sitten erilaisia yksilöitä, toiset joskus yllättävänkin kesyjä. Yleensä niistä ei saa kuvia, mutta kun paljon liikkuu, niin tulee tilanteita, joissa sekin onnistuu. Sitten auton tai muun konevehkeen kanssa liikuttaessa pääsee lähelle, koska monet eläimet eivät pelkää autoa niin paljoa kuin ihmistä.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?