Wednesday, September 09, 2009

Iso riipijä / Windy

Aamupäivän poudan jälkeen satoi koko loppupäivän. Kova tuuli sen sijaan vaivasi luontoa koko päivän, vaikkakin toi hieman lämpimämpää ilmaa (12-13 astetta). Pahimmillaan 7 boforin voimalla puhaltanut tuuli haittasi mm. lapinsirkkua, joka kymmenen jälkeen yritti lentää etelään Ykkösen laessa, mutta vastaan paneva tuuli painoi sitä aina takaisinpäin. Sinne se jäi taistelemaan tuulta päin, mutta matkan edistyminen oli hidasta.
-----
Aamulla katselin tunturista Rakitsalle päin (k). Huomasin, että suuri osa koivujen lehdistä on jo pudonnut. Yleensä täällä ruska on vasta syyskuun puolenvälin tienoilla, minkä jälkeen Iso riipijä vie lehdet. Näyttää kuitenkin siltä, että riipijä tuli jo tänään. Ei se kuitenkaan kaikkia lehtiä saanut matkaansa.

Kurkipariskunta oli vielä maisemissa. Yhdeksän jälkeen ne tulivat koillisen suunnalta lentäen matalalla aseman pohjoispuolitse länteen. Vähän ajan päästä ne tulivat takaisin heittäen lenkin Kuutsjärven yllä ja kaartoivat sitten laskeutuen jonnekin tunturin koillisrinteelle (k). Varmaankin ne ovat panneet merkille tunturin hyvän mustikkasadon (k), ja ovat jääneet hyödyntämään sitä. Myös Tarmo sanoi nähneensä yhden kurjen Kesätien pönttöalueella viime viikolla.
-----
Kuvat aseman pokkarilla. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?