Sunday, August 16, 2009

Petolintuja / Raptors
Kävin viikonloppuna Naruskan kenttälammella Lapin ja Kuusamon lintumiesten ja luontokuvaajien kesäkauden päätöstapahtumassa. Tapahtumaan oli kokoontunut parisenkymmentä alan harrastajaa ja ammattilaista. Tarjolla oli laatukuvia mm. petolinnuista.

Ja petolintuja tuntuu olevan Naruskankin seudulla ainakin jonkin verran. Mennessä näin hiirihaukan ja naarasvarpushaukan kylän luona. Paluumatkalla löysin tien varrelta jonkin matkaa kylältä Sallaan päin hiirihaukan reviirin. Edellisen kanahaukkajutun tapaan paikalla oli pesästä jo jonkin aikaa sitten lähtenyt poikanen, joka myös kiljui silloin tällöin. Pesää en löytänyt, sen täytyi olla jo jonkin matkan päässä, koska maasto ei ollut enää oikein pesämaaston kaltaista. Emon kuitenkin näin tulevan poikasen lähelle, mutta saalista en sillä nähnyt. Kuvissa poikanen.

Hiirihaukkoja en ole monta nähnyt Itä-Lapissa viime vuosina. Värriön seudulla se on aniharvinaisuus. Sen sijaan Naruskan-Kotalan seudulla hiirihaukka on ainakin aikaisempina vuosina ollut tavallinen pesijä. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?