Friday, August 21, 2009

Aseman kanalintulinja


Kävelin aamulla aseman kanalintulinjaa Värriöojan luona kuusikossa. Koppelo lähti kuusen alta lentoon. Jäin kuntelemaan, istuuko puuhun.

Klang! -No, nyt se onneton törmäsi poroaitaan!

Menin katsomaan, ja koppelo löytyi kuolleena vajaan sadan metrin päästä poroaidan vierestä. Läpi se oli päässyt, mutta siihen se sitten jäi.

Koppelo oli yksinäinen, mutta linjalta löytyi vielä koppelopoikuekin Puolivälinjängän laidalta. Edellinen poikuehavainto minulla on täältä pari vuotta sitten, joten tämä oli mukava havainto. On tänä vuonna joku poikue onnistunutkin. Poikueessa oli emon lisäksi 3 urosta ja yksi naaras. Muita kanalintuja ei sitten löytynyt.

Lähellä poikuetta oli käpytikka ja pohjantikka, ja myöhemmin vielä toinen käpytikka. Niitä on näkynyt viime päivinä hieman runsaammin, joten varmaankin käpysato on kohtalainen. Kuulin myös kirjosiipikäpylintuja kahdessa kohtaa, ja niitäkään ei ole viime aikoina kuultu.

Muuttolinnuista havaitsin etelään lentävän metsäkirvisen Puolivälinjängällä, sinirinnan Nuorttiaavalla ja Lintukurulla keltavästäräkin.

Nuorttiaavalla oli ruohoa syömässä kaksi uroshirveä puolenpäivän jälkeen. Ne pakenivat minua, ja paetessaan säikähtivät jotain, mitä lie ja muuttivat jyrkästi suuntaa.

Lämpötila oli aika kolean aamun jälkeen lähellä kahtakymmentä astetta. Aurinko paistoi ja tuuleskeli. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?