Monday, June 15, 2009

Tänään Ainijärvellä / On the lake Ainijarvi today

Tämä päivä valkeni eilisten sateiden jälkeen sumuisena ja sateentuhruisena. Oli kuitenkin lämmintä, jopa 19 astetta. Tuuleskeli aika navakasti, mikä oli tervetullutta, koska tuuli vei sääsket matkassaan. Tänään oli ensimmäisen kerran haittaa sääskistä tälle kesälle.
Pikkusirkku (k) lauloi aamuvarhaisella Nuorttiaavalla, parisataa metriä edellisestä laulupaikasta toissapäivänä. Lähistöllä lauloi kaksi sinirintaa, joita ei ole vielä näissä laskennoissa havaittu.

Ampumaradan luona näin kaksi kertaa uroshirven, mahdollisesti sama yksilö. Tosin kulkusuunta oli hieman erikoinen, jos kysymyksessä oli sama elikko.

Ampumaradan luona oli vihervarpusia, ruokailemassa katajissa. Väliin koiraat laulelivat lennossa ja kiistelivät naaraiden (k) suosiosta.

Järvellä oli vielä arktisia matkalaisia, 5 allia ja 5 mustaalintua. Ne olivat kimpassa. Allinlaulua en kuullut, mutta mustatlinnut viheltelivät kuuluvasti. Telkkiä ja taveja oli molempia parikymmentä ja jopa yhden lapintiiran näin.

Ainiharjulla piippaili puukiipijäpoikue (vas. poik., oik. emo). Ne ovat lähteneet pesästä jo useita päiviä sitten, joten näköjään veivät virtavästiltä vuoden ensimmäisen pikkulintupesijän tittelin. TH
-----
P.S. Anni näki tänään albinistisen järripeipon Kotovaarassa. Hän ja muut ovat nähneet sen jo kolme kertaa.

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?