Wednesday, June 10, 2009

Sirkkumailla / On the Bunting land

Laskin tänään kauniissa, tuulisessa 10-15 asteen säässä länsipuolella. Värriöojan varrelta tuli ihan mukavia havaintoja. Pohjansirkulla (Emberiza rustica) oli maassa pesä, jossa oli 5 n. 5 päivän ikäistä poikasta. Naaras hätäili näytellen jopa siipirikkoa.


Pajusirkulla (Emberiza schoeniclus) oli pesä Nuorttiaavalla koivikossa ojan varrella. Siellä oli vasta haudonta menossa ja pesässä 6 munaa.


Huippuna lauleli pikkusirkku Nuorttiaavan koivussa. Se lopetti kuitenkin laulunsa lyhyeen. Liekö pysyvä reviiri?
Puolivälinjängällä osa hilloista oli kukassa koealueilla, osa vielä supussa. Jospa lähipäivinä tulisi hyvää säätä, että aukeamattomilla pölytys onnistuisi. Avautuneet ovat kärsineet kaikenlaista. Yhdessä kukassa oli hämähäkki yllättänyt pölyttäjäkärpäsen.

Korpiorvokki oli myös jo kukassa, rentukka on kukkinut jo jonkin aikaa alamaissa.
-----
Paluumatkalla laskennoista löysin kulorastaan pesän männystä Pitkänjängän eteläpuolelta. Luona vanhan veräjän lapintiaisella oli jo poikaset tikankolossa. Tässä paikassa tintti on pesinyt jo monena vuonna peräkkäin.
-----
Ari Pennanen Ainijärven vartiolta soitti aamulla tuoreesta karhuhavainnosta: karhuemo kahden pennun kanssa meni tien yli auton edestä Suurkovanselän kohdalla puoli kahdeksan aikaan.TH
-----
P.S. Iltapäivällä neljän maissa lenteli aseman pihapiirissä haarapääskypari. Ne yrittivät jonkin aikaa ilmeisesti päästä kelkkatallin sisään, mutta mitään aukkoa ei löytynyt ja pääskyt hävisivät sitten.

Labels: , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?