Friday, June 26, 2009

Kesän tultua / Summer has come

Viileän juhannuksen jälkeen ilma lämpesi. Eilen asemalla mitattiin jopa 23 asteen lukemia, tänään jäätiin kahteenkymmeneen.
Kesä etenee. Sudenkorennot ovat ilmestyneet. Sääskiä on aika lailla, mutta voisi olla enemmänkin. Tavilla oli jo poikaset Ainijärvellä ja emo hätäili näytellen siipirikkoakin. Järvellä oli puolensataa vesilintua, joukossa ainakin yksi alli.
-----
Ainijärven harjulla oli pohjantikalla kolo katkenneessa kuusessa. Ainakin kaksi poikasta ilmoitteli olemassaolostaan. (maisemakuvat harjulta)
Marjavaarassa oli taas tervapääskyjä (kuten viime vuonna). Kolme lintua lenteli kolopuiden yläpuolella. Yhden puun alla oli rikkinäisiä munia. Luulin niitä tervapääskyn muniksi, mutta tarkempi tutkimus osoitti niiden olevan käpytikan munia. Munissa oli reikä, joten joku lintu oli rikkonut ne. Liekö paikalla ollut kuukkeli päässyt niihin käsiksi? Munat olivat jo mädäntyneet.

Yli-Nuortin autopaikan luona oli koiraskäpytikka, jota järri ahdisti. Myös tikat ryöstävät lintujen pesiä, ja siksi varmaan järrit hyökkäävät niiden kimppuun. Puukkohaaralla huuteli käenpiika.
-----
Illalla kävi virtavästäräkki tervehtimässä saunojia. Meistä se näytti naaraalta. TH
-----
P.S. Aamulla juoksi kärppä autoni renkaan alle lähellä Kemijärveä. Se päätyi tutkimusaineistoon. Valitettava tapaus sinänsä. En ehtinyt väistää.

Labels: , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?