Saturday, June 13, 2009

Onnistunut pesintä / Successful nesting
Kävin eilen virtavästin pesällä, ja siellä oli 6 lähtövalmista poikasta. Laitoin kojua pystyyn, ajatellen yrittää vielä kuvata tänään ruokkivia emoja.Toisin kuitenkin kävi (varmaan johdatusta). Pesä oli tyhjentynyt ilmeisesti tänä aamuna. Poikaset olivat lennelleet 50-100 m jokivartta alaspäin, ja istuivat kuusten oksilla kuka missäkin. Ne lensivät jo hyvin vaihtaessaan istumapaikkaa. Emot (koiraalla musta kurkku, naaraalla vaalea) ruokkivat niitä melko tiheään.

Näin siis onnellisesti pääsivät virtavästäräkin poikaset tällä kertaa pesästä lentoon. Edellisen pesinnänhän tuhosi maakotka kaksi vuotta sitten (kts. luontopäiväkirja 26.06.2007!).

Virtavästäräkki on aikainen pesijä. Sen on täytynyt aloittaa pesintä tässä jo ennen toukokuun puoliväliä. Siten se on aikaisin pesijä pikkulinnuista tänä vuonna, voittaa tavallisen västäräkin parilla viikolla.

Mielenkiintoinen yksityiskohta: tutkiessani pesäkalliota, huomasin vähän pesänrakennustarpeita myös toisessa samannäköisessä kolossa metriä alempana. TH

Labels:


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?