Wednesday, May 13, 2009

Viimeinen lumilinja / The last snow.line
Kävin viimeisen kerran lumilinjan tälle keväälle. Sää oli kolea, tuuli kylmästi pohjoisesta ja lämpöä oli enimmillään viitisen astetta.
Lintuja löytyi suhteellisen vähän, jos vertaa parempiin säihin. Mutta toisaalta, jos vertaa muihin lumilinjoihin, niitä tuli paljon.

Parhaita havaintoja oli puukiipijä, joka lauleli samoilla seuduin kuin edelisen kerran. Se kyllä siirtyi melko nopeasti satoja metrejä kauemmas paikasta. Sieltä löytyi punarintapari (k) sopivassa pesimäympäristössä, mutta niitä en saanut linjalle. Näin myös pakenevan hirven lähellä punarintoja.
-----
Uutena muuttolajina tuli linjalla vastaan pensastasku, ja näin myös linjan ulkopuolella toisen. Muita lajeja olivat metso 1 yks. (samalla paikalla kuin ed. kerran), 1 lapinharakka (k), telkkäpari, niittykirvisiä 3 kpl, järripeippoja kpl, punakylkirastaita 4 yks., kulorastaita 4 yks., pikkukäpylintupari, viherpeippoja 5, 1 liro, 2 kapustarintaa...
-----
Lunta oli vain alkumatkasta, alle puolessa kepeistä (keppejä 200). Hiihto- ja kelkkakelit ovat lopussa, ja niinpä lumetkin häviävät.


Tarmo näki automatkalla Kelloselästä koppelon ja toisen Pitkälläjängällä (k). Kyösteslammella oli joutsenpari ja tavipari (k). Pitkälläjängällä otettiin kuva matkanteosta (kuvat TK). TH

Labels: , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?