Monday, May 11, 2009

Loitsan linnut / Birds of Loitsanlampi-lake

Aurinko paisteli tänään suurimman osan päivää, väliin vain tuli sadekuuroja. Lämpöä oli saman verran kuin eilen. Lumet hupenevat suorastaan silmissä. Pääseekö enää kelkalla polannetta loppuviikosta?

Vihervarpuspari oli aamulla syömässä ruokintapaikalla (kuvassa koiras). Myös kapustarinnan ääntä kuului ilmasta.

Kävin tänään Loitsalla ja Kemihaaralla. Loitsalta sainkin monta uutta muuttolajia: tukkasotkia parikymmentä (kuvassa vedessä muiden kanssa), haapanapari, 6 uiveloa, mustaviklo, liro ja metsäkirvinen. Lisäksi siellä oli parikymmentä telkkää (k), 3 metsähanhea, muutama heinäsorsa, joutsen, tavipari, taivaanvuohi ja vielä lähiseudulla kurki ja muutama tavanomaisempi laji. Koneet oli käynnissä Soklin alueella ja työmiehiä oli muutama autollinen. Mitä lie tutkineet? Toimintaa on ollut jo jonkin aikaa.


Lomperovaarassa näin ja kuulin kaksi pikkukuovia matkalla pohjoiseen. Tien varrella näin kaksi koppeloa. TH
-----
P.S. Asemalla työskentelevät Rakennus-Sompion miehet (Jorma Kantola ja Hannu Kumpuniemi) kertoivat nähneensä hyvänkokoisen harmaan karhun autosta Pultoseljässä mennessään kotiin viime torstaina 7.5. klo 16. maissa. Karhu oli jäänyt katselemaan n. 30 m päähän taimikon suojaan, kun miehet pysäyttivät auton ja jopa uskaltautuivat ulos katsomaan ihmettä.
-----
Siis samana iltana-yönä nähtiin karhu myös Ainijärven jäällä. Matkaa tulee linnuntietä n. 16 km. Kysymyksessä ovat ilmeisesti eri elukat.

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?