Thursday, April 16, 2009

Törmäojan suunnalla / To the river Tormaoja
Näihin aikoihin kevään edisaryminen näillä seuduin ei näy niinkään uusien muuttolintulajien saapumisena, vaan talvilintujen liikehtimisenä. Aseman ruokintapaikalle on tullut uusi talitiaiskoiras, joka on alkanut lauleskella. Viherpeippoja oli aamulla jo kolmisenkymmentä.

N. viikko sitten Tapani havaitsi pulmusen ruokintapaikalla ja niitä oli eilen Ainijärvellä 2 yksilöä.

Tänään näin vanhan merikotkan Törmäojan eteläpuolella matkalla lounaaseen iltapäivällä. Koskikarapari oli itse joella lähellä rajaa. Koiras lauleli (kuvassa se on saanut toukan). Lähellä Pikkuojan varrella oli 4 lapintiaisen parvi (kuvat). Törmäoja sijaitsee viitisentoista kilometriä asemalta pohjoiseen. (maisemakuvat Nuortista Kynsivaaraan ja toinen Saihovaarasta)

Sää oli tänään kirkas-puolipilvinen. Pakkanen vaihteli aamun vajaasta kymmenestä päivän yhteen plusasteeseen. Hanki kantaa melko hyvin hiihtäjää ja kelkkaa.

Tarmo ja PP havaitsivat ahman liikkuneen rajan pinnassa. Hirviä Tarmo näki 12 kpl. Saun kurulla korppi oli hautomassa pesässä (PP). Myös eräällä kotkan pesällä oli jo haudonta menossa. Mainittakoon vielä PP:n eilinen havainto: merikotka Ikkervaarassa matkalla pohjoiseen. TH

Labels: , , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?