Sunday, April 26, 2009

Hirvitys! / Mooseful
Kävin Papuhaaroilla. Hirviä näkyi siellä joka puolella. Yhteensä näin päivän mittaan 24 eri yksilöä. Kolme oli emä-vasayhdistelmää, joissa oli vain yhdet vasat (k). Muuten oli nuorta (k) ja vanhaa, urosta ja naarasta, yksinäistä ja laumaa. Suurimmassa laumassa oli 7 yksilöä (kuvassa niista 5). Luonnon lama ei koske hirviä.

Karhuja oli jäljistä päätellen kaksi, joista toinen tuli jo melko lähelle asemaa. Etukäpälän leveydet olivat 16-17 cm.Havaitsin myös kaksi uutta muuttolintulajia. Punarinta lauleli Papulammen itäpuolella puron varsimetsässä aamupäivällä. Etelämpänä on muutaman hehtaarin avosuo, joka on jo osaksi sulanut. Siellä kuulin puolenpäivän jälkeen selvästi kiurun ääntä, mutta lintua itseään en nähnyt.

Ylimmäisen Papuhaaran varsimailla näin kaksi pyyparia, kolmen kilometrin välein (kuvissa koiras).

Asemalla vihelteli illalla kuuden jälkeen punatulkku, ja kaksi koppeloa lähti saunan länsipuolelta, toinen maasta pälveltä, toinen puusta.

Sää oli tänään aika samanlainen kuin eilenkin (+ 7), mutta yöllä lämpötila kävi vain nollassa maanpinnassa. Päivällä olikin sitten jo paha sosekeli umpisella, oikea kelirikko. Iltapäivällä alkoi vielä sataa vettä. TH
P.S. Asemalla kuulin aamulla pikkukäpylinnun ääntä.

Labels: , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?