Saturday, March 14, 2009

Raadollinen matka Murhahaaralle / A trip to Murder river


Yöllä satoi vähän alijäähtynyttä vettä, joka jäätyi lumen pintaan. Suksikeli oli tosi luistava, vaikka kuljinkin etupäässä kelkalla. Tuuleskeli edelleen, ollen pilvistä ja sateli edelleen päivällä jonkin verran vettä ja lunta. Lämpötila oli 1-4 astetta miinuksella.


Kiersin tunturijonon ja osuin turistien löytämälle poronraadolle Murhahaaran itäpuolella. Sen olivat jo poromiehetkin löytäneet. Pari korppia opasti minut paikalle ja lähistöltä lähti maakotkakin karkuun päin. Myös kuukkelit olivat löytäneet raadon, ja ne saivat herkutella rauhassa isompien syöjien häivyttyä.
Kanalintuja näin koppeloparin hakomassa Kuivahaaran latvoilla aamupäivällä (k) ja pari yksinäistä riekkoa Tuntsajokivarressa. Toinen riekoista lähti koivusta lentoon. Jokivarressa oli ilmeisesti ollut teeriparvikin koivuissa ruokailemassa, puiden alle tippuneista oksista päätellen.

Näin vielä isohkon taviokuurnaparven, lapintiaisparven kuurnien liepeillä ja kaksi erillistä koskikaraa Tuntsajoella. Kettukin tuli illalla asemalle näkösälle, koirathan häipyivät jo eilen päivällä. TH

Labels: , , , , , , ,


Comments:
Nice blog
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?