Friday, March 27, 2009

Kaksi kettua / Two foxes

Kerosen Petri ilmoitti illalla kahdeksan jälkeen, että pihalla on kaksi kettua. Menimme katsomaan ja totesimme, että niin on. Pihalle oli tullut vieras kettu, joka oli samankokoinen ja hyvin samannäköinenkin meidän ketun kanssa. Sitten ketut hävisivät pihalta.

Tarmo laittoi Tapanin koirankapuloita syötiksi ja meni odottamaan. Me menimme Petrin kanssa saunaan.

Tultuani saunasta huomasin molemmat ketut syömässä kapuloita portaiden edessä, ja Tarmo jo oli kameran kanssa tilanteessa mukana. Vieras kettu oli vähän arempi, mutta sekin söi kapuloita samoin kuin toinenkin, asiaankuuluvalla tavalla.

Jonkin aikaa touhusimme kettujen kanssa, kunnes ne hävisivät pimeyteen. Kuvista totesimme, että ketut ovat hyvin samannäköisiä, mutta vieraalla ketulla häntä on tuuheampi, siistimpi ja täplikkäämpi. Peräpäässä sillä on jotain epäjärjestystä karvoissa. Vielä turkki on punertavampi ja rinta vaaleampi. Jos se on uros, niin voi olla että kesällä kettujen määrä vielä lisääntyy (kiima-aika).
Yläkuvassa on meidän kettu edessä ja vieras takana, alakuvissa vieras.

Tarmo löysi tänään kaksi ilveksen tappamaa poroa, näki 2 merikotkaa (toinen ilm. vanha) ja 4 hirveä Pulkan maastossa. Riekkoja hän näki vielä 3-4 yksilöä. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?