Friday, February 06, 2009

Vanha tuttu / The old acqueintance
Aamulla laski lämpötila aseman mittareissa vajaaseen -28:aan. Aurinko paistoi koko päivän ja lämmitti ilmaa jo selvästi, mutta alle -25 asteen lämpötila ei jaksanut nousta. Mitähän lie Yli-Nuortin alinarvot? Tuuli henkäili hyisesti idästä päin.

Tänään näin kaikkiaan 4 ukkometsoa ja yhden koppelon. Yksi metsoista istuskeli paistatellen auringossa Väliojan itäpuolella puolenpäivän maissa. Se oli vanha tuttu, jonka tapasin ensi kerran jo kolme vuotta sitten samalla alueella. Se oli jo silloin vanha ja komea yksilö, eikä kovin arka. Nyt se ei paljon välitellyt, vaan varmaan tunnisti minut harmittomaksi tapaukseksi, jota ei tarvi pelätä. Väliin metso napsi neulasia, väliin taas vain oli. Kuukkelin kiekaisu sai sen kohottamaan päätään, mutta ei sekään kiinnostanut sen enempää. N. 25 asteen pakkanen ei vielä paleltanut niin, että olisi pitänyt mennä kieppiin.

Hirvasjokilaaksossa oli kettu yrittänyt pyytää metsoa ja koppeloa kiepistä, mutta huonoin tuloksin. Pitkillä loikilla se oli ponnistanut lintua kohti, mutta lintu oli aina ollut nopeampi.

Hirvasjoella ja Saumuristan länsipuolella oli saukko ollut liikkeellä pari päivää sitten. TH

P.S. Yli-Nuortin mittarissa oli viime yön alinarvo n. -38 astetta ja lämpötila kello 17. 00 n. -28 astetta.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?