Tuesday, February 03, 2009

Kavereita / FriendsHarmaa, sumuinen päivä, kuusi astetta pakkasella koko päivän. Hangella näkyi hyönteisiä, pieniä kärpäsiä ja lumivaaksiaisia. Aikaisemmin luulin, että jos on pakkasella hyönteisiä hangella, niin se on jotenkin epätavallista. Näyttää kuitenkin olevan enemmän sääntönä, että muutaman asteen pakkasella tietyt lajit lähtevät liikkeelle. Eikä niillä varmaan ole mitään hätää, mitä nyt jäsenet ovat jäykät.

Olen tässä ollut olevinani yksin asemalla muutaman päivän. Meidän Herramme näki kuitenkin hyväksi lähettää mulle kaverin - kettu on ollut nyt lähes koko ajan kuin koira pihalla. Tietysti hyvä ruokatarjonta on vaikuttanut oman osansa. Tuskin se muuten olisi niin hyvää kaveria, jos ei syödäkseen saisi.

On niitä kavereita oikeastaan muitakin, tässä asemalla (metsän kaverit erikseen). Kolme oravaa on käynyt syömässä siemeniä ruokintapaikalla. Yksi niistä kiipeili tänään kuuseen ja söi kuusensilmuja, käpyjen puutteessa. Lintuja on ollut kesyjä lapintiaisia ja hömötiainen, sekä talitiaisia ja kuukkeleita. Kärpästä on näkynyt vain jälkiä.

Lapintiainen varsinkin on niin kesy, että tuntuu, että se on hyvä ystävä. Mutta tunne ei taida olla molemminpuolinen. Jos ruokinta loppuu, niin siivelläeläjät purkavat kyllä YYA-sopimuksen. TH
P.S. Lunta oli satanut yöllä 8 cm.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?