Sunday, January 18, 2009

Vertailua / Comparing

Vein pari päivää sitten 2 tarkkaa mittaria Yli-Nuortin sääkopille, koska halusin verrata mittarien näyttämiä. Tänään aamulla piirturin paperia vaihtaessa katsoin kaikki mittarit. Tarkat mittarit näyttivät -6.0 astetta, tavallinen ulkolämpömittari (joka aikaisemmin näytti -43) -8 astetta ja piirturi -8-9 astetta. Säädin piirturin n. -6:een. Siis tavallinen mittari näyttää ainakin 2 astetta liikaa. Pitää verrata vielä, kun tulee kovempia pakkasia.
-----
Pakkasen määrä vaihteli tänään -6 ja -9 asteen välillä. Tuuleskeli vielä aika navakasti varsinkin ylämaissa. Pilvistä oli, mikä vaikutti sen, että lämpötiloissa ei suurta eroa ollut ylä- ja alamaiden välillä. Kävi jopa niin, että alamaissa oli pari astetta lämpimämpää aamulla.

Päivän metso löytyi lumenmittauksista tullessa Kuutsjärven kaakkoispuolelta. Arviolta 1.5 vuoden ikäinen uros lähti puuntyveltä ja istahti aihkin latvaan. Kysymyksessä saattoi olla sama nuori uros, jota mm. VP kuvasi 16.3. 2008 lähialueella (TH 19.3.).
-----
Lunta muuten on nyt yli puoli metriä, ylämaissa ja kuusikoissa 60-75 cm, alamaiden aukeilla 10-15 senttiä vähemmän. Avotunturissa luonnollisesti vain 20-40 cm kovaa lunta. TH

Labels: , ,


Comments:
Although from different places, but this perception is consistent, which is relatively rare point!
nike dunk
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?