Saturday, January 31, 2009

Tuuli vie, tuuli tuo / Wind and frost

Huurteet lähtivät, kun tuuli ujelsi viime yön n. 6 boforin voimalla. Mutta ei hätää, tänään oli sumuista, ja vain hieman heikentynyt tuuli korjasi virheensä pakottamalla sumuhiukkasia uudeksi huurteeksi puihin. Tämä huurre onkin kiinteämpää, eikä lähtenyt puuta ravistettaessakaan.

Pakkasta oli tänään 6-9 astetta, vähentyen päivän mittaan. Illalla satoi vähän lunta, kuten ilmatieteilijät olivat ennustaneetkin. Keli oli hyvä, eikä hanki paljoa upottanut.


Kotovaarassa oli 2 riekkoa puolenpäivän maissa aivan Smear-aseman läheisyydessä. Toinen niistä - ja ilmeisesti molemmat - olivat vanhoja lintuja.

Eilinen nuorempi metso oli muuttanut paikkaa pari sataa metriä alaspäin Rakitsan rinnettä. Se oli ollut maassa (ilmeisesti yönkin), kävellen hangella ja etsien syötävää. Sitten se oli nousut mäntyyn, mistä hoksasin sen iltapäivän puolella hakomasta. Toista metsoa ei näkynyt.
Osoittautui, että lintu on viime kesän poikanen. Se muuten eilisessä kuvassa näyttikin poikalinnulta (lyhyt pyrstö, hento nokka, kirjava vatsa ym.), hyvä että sain varmistettua. On siten metsollakin onnistunut ainakin yksi pesintä viime kesänä.

Rakitsan rinteessä oli jäniksellä työpaikka (kuva ylh.). Se oli parkannut taipuneen koivun oksia moneen otteeseen. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?