Saturday, January 17, 2009

Myrskyn jälkeen / After stormEilen iltamyöhäällä tuuli yltyi myrskyksi. Lounaasta päin tuli puhallus, joka ujelsi parhaimmillaan 7 boforin voimalla. Lumikola ja lapiot putosivat seinältä ja lunta kinostui paikoin puolisen metriä. Uutta lunta ei kuitenkaan vielä tullut, ja tuuli vei entisiäkin mittakepin ympäriltä. Lukema putosi 50 sentistä 42 senttiin.

Tuuli jatkui vielä aamullakin 5 boforin voimakkuudella puhaltaen vielä koko päivän. Puolenpäivän jälkeen alkoi sataa hiljalleen lunta. Pakkaslukemat olivat 8-5 asteen välillä.

Aamulla tuli kaksi oravaa nauttimaan auringonkukan siemenistä tiaisten seuraksi. Myöhemmin toinen niistä kävi nurkalla läskillä.


Kotovaarassa tuuli oli pudotellut enimmät huurteet puista. Kaikkia tykkymuodostumia se ei kuitenkaan saanut matkaansa (kuvat ylh. koillis- ja länsirinteeltä). Metsokin oli ilmeisesti paennut lounaisrinteellä riehuvaa tuulta koillisrinteelle. Siellä se oli maajalassa liikkuen etsiskellyt neulasia. Tapasin sen makuulta suojaisan kuusen tyveltä, mistä se hätääntyi karkuun. Myöhemmin metso näkyi istuvan männyn oksalla reilun sadan metrin päässä lähtöpaikasta. Siitäkin se hetikohta heittäytyi siivilleen alarinteeseen päin. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?