Monday, December 22, 2008

Uusi tuttavuus / A new friend


Kun kettu on ollut poissa, niin muut eläimet ovat uskaltautuneet aseman pihapiiriin. Jänis oli käynyt saunarannassa yöaikaan pyöriskelemässä ja myös kärppä (Mustela erminea) oli jättänyt kovasti jälkiä asemarakennuksen seinustalle. Sitä olivat kiinnostaneet kettua varten jätetyt lihapalat, jotka se oli vienyt piiloon.

Kärppä oli liikkeellä myös puolenpäivän jälkeen. Janne hoksasi sen keittiöstä, ja kipin kapin suoriuduttuamme kuvapyssyjen kans ulos, pääsimmekin tykittämään sitä kolmelta kulmalta. Pikku vieras oli kuin kotonaan kanssamme, ja kärppäfanin tarjoamat makkarasiivut saivat sen ottamaan niitä jopa suoraan kädestä. Pitkän tovin kannettuaan S-kaupan viimeisen myyntipäivän ylittänyttä tuotetta (laillista?) talon alle jemmaan, kärppä ilmeisesti kyllääntyi ja kyllästyikin touhuun. Taisi jäädä nukkumaan syötyään vatsansa täyteen. Toivottavasti se ei nyt sitten kuole janoon.

Kettukin ilmestyi iltapuoleen neljän maissa pihalle. Saikohan avoimen ikkunaluukun kautta ulkoilmaan levinnyt käristyksen tuoksu sen houkutelluksi paikalle? Kettukin sai jotain lihaisaa syödäkseen.


Eilinen päivä merkittiin vuoden pimeimmäksi luontopäiväkirjaan, mutta tänään taisi olla vieläkin pimeämpää. Niin paksuja olivat pilvet tänään. Pakkasta oli 4-5 astetta ja tuulta ei juuri tuntunut.Kuvat järjestyksessä TH, Janne Svärd ja Juha Kaistila.

Comments:
On se sitten kaunis eläin, etenkin noin talvipuvussaan.

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta Värriön väelle!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?