Tuesday, December 23, 2008

Aatonaattona

Sää muuttui tänään aamusta alkaen selkeämmäksi ja samalla aseman säähavaintopisteessä (352m m.p.y.) alkoi lämpömittarissa lukemat muuttua, klo 8.00 aseman lämpömittari näytti -6,3 ja päivän alin lukema oli -12,4. Ainijärven rajavartioston pihassa (n.275m m.p.y.) lämpömittarissa oli puolen päivän aikaan -15 ja Nuorttiaavan (k TH) säähavaintokopin mittari (260m m.p.y.) puolestaan näytti samoihin aikoihin -19. Kylmä ilma raskaampana "valuu" painanteisiin.


Rakitsanjängän, Värriö I E -puolella (k JS), hiihtolenkin havaintoina korppi ja jäniksen jälkiä, joita "peitti" eilinen vähäinen lumisade. Myös ketun jäljet nousivat asemalta päin V I rinteeseen.
Tänään ei kärppää eikä kettua tavattu aseman pihasta. Yöllä kettu oli kyllä käynyt. Sen sijaan oravia oli kolme ja lapintiaisia (väh. kaksi) aseman ruokinnalla. Myös kuukelit poikkesivat hakkaamaan kärpälle eilen laitettua läskiä.

Muutaman päivän takainen suojasää ja tuulet eivät ole pudottaneet puistossa kaikkialta tykkyjä, vaan suojaisemmissa paikoista löytyy vielä satumaista metsää.
Kuva (JK) Rakitsanjängän E -puolen kuusikosta.
Comments:
Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta Värriön väelle ihmisistä eläimiin. Kiitokset kuluneesta vuodesta, upeista kuvista ja mielenkiintoisista kirjoituksista pahemmanlaatuista kotiseutunostalgiaa potevalta ulkosuomalaiselta!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?