Saturday, November 22, 2008

Matka Tuntsajoelle / A trip to Tuntsajoki-river

Ketturouva Repo tuli aamuyöllä asemalle idän suunnalta (Hannu huomasi tulojäljet). Aamulla se kerjäili syötävää vaatimattomaan tapaansa, mutta päiväksi meni nukkumaan talon alle.

Päivä valkeni harmaana. Sadetta ei juuri ollut ja pohjoistuuli oli heikkoa. Välillä näkyi hieman sinitaivasta, mutta aurinko ei näyttäytynyt. Pakkasta oli vajaat kymmenen astetta.


Kävin Tuntsajoella. Vedenjakajalla istuskeli aamupäivällä metsoparvi männyissä, ruokalevolla. Lintuja oli viisi ja kaikki olivat ainakin toisella vuodella olevia (k). Linnut näkyivät olevan paikalla vielä iltapäivällä (k. alap).
-----
Etelämpää Tuntsan mutkan vaiheilta löytyi nuori uroshirvi. Se oli ruokailupuuhissa itäpuolen katajikkoa kasvavassa metsänreunassa. Nähtyään minut se pökäisi kuusikkoon, minne jäi sitten katselemaan maailman menoa (k). Lähistöltä lähti vielä ukkometso maasta.


Joella oli joitakin isompia sulapaikkoja, mutta vesilintuja niissä ei näkynyt, koskikara sentään. Viime päivien pakkaset olivat jäädyttäneet joen rannoilta, vain keskellä oli avovettä. Paikoin koko joki oli heikossa jäässä. Nivapaikoissa kuului veden liplatusta, mutta muuten jokivarressa ja ympäristön kuusikoissa (k) oli hiljaista.

Kuutsjärven eteläpuolella näki Hannu metson lähtevän puusta. TH
-----
P.S. Vielä viruksista. Viime päivien pakkaset ovat varmaan tappaneet virukset Värriön tietoliikenteestä, jos niitä on sitten ollutkaan. Raskas virustentorjuntaohjelma kyllä hidastaa koneitten toimintaa edelleen.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?