Tuesday, November 25, 2008

Jättösarvien aika / The time of leaved antlersSää kirkastui jo eilisiltana ja tänään oli puolipilvistä (kuva V1:ltä etelään). Pakkasta oli 10-12 astetta ja tuuli heikosti idän suunnalta. Lumen määrä selviää huomenna lumilinjalla, mutta selvästi enemmän sitä on kuin meidän aseman mittakeppi näyttää (24 cm). Meillähän tuuli vie enimmät lumen sääkopin luota.

Hirvet ovat alkaneet pudottaa sarviaan. Nuorttiaavan eteläpuolella polanteen varrella pisti hangesta sarvi (k), jossa oli kaksi piikkiä. Se oli pudotettu eilen tai toissapäivänä. Parinsadan metrin päästä lähti pakoon hirvi (k), mutta se ei näyttänyt sarvensa pudottaneelta ja oli pieni. Hirvi oli muuten siinä kohdassa, jossa viime syksynä oli jatkuvasti hirviä (kuten luontopäiväkirja kertoi).


Vähän idempänä näätä oli kulkenut yömatkaansa käyden puissa kymmeniä kertoja. Se myös puitti epätavallisen paljon, kuusikossa jopa 40 m. Liekö runsas lumentulo vaikuttanut siihen, koska näätää upotti melko paljon, jopa 20 cm. Lopulta näätä jäi korkeaan kuusikkoon makuulle, mutta paikka ei selvinnyt, varmaan oravanpesä. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?