Tuesday, November 18, 2008

Amerikanhaapana - Anas americana - American wigeon (Kalifornian matkalta - from California)

Luontopäiväkirjan toinen kirjoittaja (päätoimittaja) on ollut kuukauden lomamatkalla Kaliforniassa. Sieltä löytyi lintuja tähän vuoden aikaan koko lailla enemmän kuin Värriön luonnonpuistosta tai ylipäänsä Lapista. Lisään luontopäiväkirjaan joitakin lintukuvia lajeista, joita on tavattu myös Lapissa.

Kuvan amerikanhaapana on kotoisen haapanamme vastinlaji Amerikassa. Se pesii mantereen luoteisosassa ja muuttaa talvehtimaan muun muassa Etelä-Kalifornian alueelle (kuva Los Angelesin Balboa -järveltä). Euroopan rannikoilla amerikanhaapana on harhalukuinen harhailija. Se tavataan nykyään vuosittain myös Suomessa.

Lapissa laji on tavattu kolme kertaa:  6.-8.7.1999 Kemijärvellä Kemijärven sellulla, 9.5.2002 Enontekiön Sotkajärvellä ja 23.5.2002 Inarin Ivalojoen suistossa; kaikilla kerroilla kyseessä oli yksinäinen koiras.

The editor in chief of Varrio Nature Diary has been on one month's vacation in California, observing birds on the other side of the ocean (and the continent). I will add here some photos of birds, which are found also in Finnish Lapland.

This American wigeon was photographed on Balboa lake in Los Angeles. American wigeon has been observed in Finnish Lapland three times. 


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?