Tuesday, October 07, 2008

Tunturissa ja länsipuolella / West side story

Kuutsjärven jäät sulivat viime yönä. Taimenet alkoivat taas käydä pinnassa. Tänään piti poutaa iltapäivälle asti, kunnes alkoi sataa. Lämpöä oli kolmisen astetta päivällä.


Naaraspukuinen peippo (Fringilla coelebs)(k) käväisi aseman pihalla 9. jälkeen. Se löysi heti syötävää ruokintapaikalta. Lähipuissa tiksutteli 2 punarintaa. Pihalla oli myös orava (k), joka oli sekin löytänyt ruokintapaikan.
-----
Kuutsjärven rantakoivuun istahti hetkeksi muutaman hyvin vaalean yksilön urpiaisparvi. Lintujen lentäessä erotin ainakin yhden valkoisen yläperän - siis tundraurpiaisia.

Tunturin pohjoisrinteellä kuulin pulmusen ääntä. Se kertoi linnun olevan muuttomatkalla, koska sillä paikalla niitä ei yleensä tapaa.

Itse tunturissa oli rastaita. Lähinnä räkättejä ja kulorastaita oli marjamailla, mutta myös jokunen punakylki.

Tunturin länsirinteeltä lähti akkateeri, myöhemmin toinen naaraslintu, ilm. koppelo tällä kertaa. Varma koppelo lähti myöhemmin Pommituskukkulain maastosta.


Kuivahaaralta löytyi tammukoita (Salmo trutta fario). Sen verran hyönteistä oli liikkeellä, että kalat kävivät pinnassa muljaamassa (k) eräässä lampareessa.
-----
Pommituskukkulain eteläpuolella oli iltapäivällä tiaisparvi, jossa oli myös 2-3 hippiäistä. Kuulin myös punatulkun ja taviokuurnan. Isokäpylintuja oli parvina. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?