Wednesday, October 29, 2008

Jälkiä etsimässä / Searching tracksKävin tutkimassa lumijälkiä Pulkan rinteellä asti. Kärpänjälkiä oli useassa paikkaa (jopa asemalla), näädänjäljet yhdet Hirvasjoen takana ja kahden hirven pakojäljet Pulkan rinteessä. Jäniksenjälkiä ei löytynyt (sen sijaan eilen oli aseman pihalla). Metsojenkin jälkiä näkyi Pulkalla.

Metsoja näkyikin, 4 urosta ja 2 naarasta Pulkalla. 5. uros oli Petäjärinteen puolella. Osa metsoista oli maassa , osa männyissä hakomassa. Oli mm. yksi tämänvuotinen uros, joten on joku pesintä onnistunutkin. Lisäksi oli yksinäinen pyyuros (k) Pulkalla.


Kuntasjoen varrella palokärki matkasi länttä kohti aamupäivällä, ja yksinäinen pikkukäpylintukoiras ruokaili kuusessa Petäjärinteellä (k). Siitä on jo aikaa mennytkin, kun viimeksi havaitsin pikkukäppärin.

Tuuleskeli jonkin verran, etupäässä pilvistä. Lunta oli puolenkymmentä senttiä ylämaissa, alhaalla pari-kolme senttiä. Pakkasta 2-4 astetta. TH

Comments:
Ihastuin heti ensi lukemalta tähän luontopäiväkirjaan. Ja tulen olemaan vakiolukijanne jatkossa. Valtavan kauniita kuvia hyvien merkintöjen kera.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?