Tuesday, September 30, 2008

Luritusta ja räpistelyä / Trilling and flapping

Punarinta luritteli muutaman säkeen Kuntashaaralla aamulla ennen yhdeksää. Isokäpylintuja kuului olevan lennossa muutama yksilö tai parvi päivän mittaan. Taviokuurnia oli myös liikkeellä. Petäjärinteen yli länsiluoteeseen lensi 5 yks. räkättiparvi puunlatvojen tasalla klo 15.20.


Raippavaaran kaakkoisrinteellä oli porukka metsoja puoli kahden maissa. Jonkinlaista syyssoidinta siinä oli varmasti pidetty, koska vieläkin lentää räpistelivät maan pinnan tasalla. Paikalla oli 3-4 kukkoa (kuvissa yksi) ja 2 koppeloa.
Kuntasjoella oli kaksi koskikaraa (Cinclus cinclus) uimasilla suvannossa (kuvassa toinen). Osaa koskikara uidakin, eikä vain sukeltaa. Sen pitää vain soutaa siivillään, koska sillä ei ole räpyläjalkoja. Veden lämpö on muutama aste, mutta koskikarahan on "karaistunut", ja tarkenee hyvin uida vielä tässä kelissä (toisin kuin meikäläinen).
-----
Tänään olikin vain pari astetta lämmintä, etupäässä poutaa, mutta tuli vettä ja luntakin muutamaan otteeseen. TH
P.S. Sain myyränpyynnin valmiiksi tänään. Tulos: 19 metsämyyrää, 9 punamyyrää, 5 metsäsopulia, 1 tuntematon (ilm. metsäsopuli, pikkupeto raadellut), 5 päästäistä. Yht. 34 myyrää ja 5 päästäistä. Tulos on normaalivuosien luokkaa ja pudonnut huomattavasti 2 edellisestä syksystä.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?