Tuesday, September 16, 2008

Komijalla ilimalla / Beautiful day

Kanalintujen määrä on nyt täällä vähäinen. Aseman kanalintulinjalla näin tänään vain yhden ukkometson.

Sen sijaan vesilintuja näin toista sataa. Sattui nimittäin hanhiparvi (ilm. metsähanhia, Anser fabalis) n. 120 yksilöä lentämään ohi etelään päin jostain Ainijärven itäpään kautta. Kello oli 13.20. Samaa reittiä on lentänyt pari muutakin isoa hanhiparvea aikaisempina vuosina. On pari parvea lentänyt kyllä Värriö 1:n ylikin. Lisäksi oli 3 tavia eräällä lammikolla.

Mainittavampia havaintoja olivat vielä puukiipijä Jyppyrävaaran kurulla, pohjantikkanaaras (Picoides tridactylus) (k) Nuorttiaavan etelälaidalla, käpytikkakoiras V1:n länsipuolella, pajusirkut ja niittykirviset, järripeipot, rastaat ja punatulkut. Hömötiaisparvi (Parus montanus) (k) n. 7 yks. pörräsi Puolivälinjängän mäellä. Ne pyydystelivät hyönteisiä ja joku jopa laulaakin auringossa.

Joku iso nisäkäs pakeni minua. Porolta se ei vaikuttanut. Olisiko ollut hirvi, vaikka mitään ääntä se ei aiheuttanut. Saattoi se olla joku muukin, arka kuitenkin.

Polulla oli tapettu metsäpäästäinen, jonka Hannu näki jo eilen. Hän näki jo viikkoa aikaisemmin samanlaisen samalla paikalla. Se kuitenkin hävisi paikalta.

Aurinko paistoi koko päivän, yön loisti täysikuu. Yöllä pakkanen jäädytti pikku lammikot, mutta kymmenen asteen lämpö sulatti ne sitten. Kuin pisteenä i:n päällä tuulta ei juuri ollut, joten ilima oli komija. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?