Thursday, September 25, 2008

Hyvän sään aikana / In good weather

Ainijärvellä oli aamulla kymmeniä koskeloita. Siellä oli molempaa lajia; tukka- ja isokoskeloita (Mergus serrator ja Mergus merganser) (kuvassa 2. vas. tukkakoskelo, muut isoja). Vähän myöhemmin oli teeripari (Tetrao tetrix) Kyörteslammen itäpuolella. Uros oli nuori ja ilmeisesti naaraskin (kuvat).

Kävelin A-kanalintulinjan kauniissa, mutta kylmässä säässä. Lämpötila oli vähän nollan yläpuolella. Tällä kertaa en nähnyt yhtään kanalintua linjalla.

Sen sijaan näin Kiimaselässä kaukaa haukan, jonka arvelin tuulihaukaksi. Kuva (alh.) kuitenkin kertoo linnun olleen koiras ampuhaukka (Falco columbarius). Niitä on siis vielä maisemissa.

Nuorttijoella Pitkänvedon seudulla oli joutsenpari neljän poikasen kanssa aamupäivällä (k), liekö samoja kuin Pitkällävuotsolla 28.9. Illalla paikalla oli 7 aikuisen joutsenen parvi lennossa, laskeutuen veteen. Varmaankin muuttomatkalla pohjoisesta. Paikalla oli myös tavi.

Vielä kuulin palokärjen huutoa Kiimaselästä, näin punatulkkuja, tilhiparven reilut 20 yks., niittykirvisiä, vihervarpusia ja rastaita. Niin, ja Kemijoessa Rovalan alapuolella oli joutsenpari ja heinäsorsapari. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?