Wednesday, September 03, 2008

Aseman linjalla / On the bird line of the station











Kävelin tänään aseman kanalintulinjan. Havaitsin ukkometson lähtevän männystä Pommituskukkuloilla. Se kuului sitten näppäilevän soidinääntään muutaman sadan metrin päässä toisessa männyssä. Muita kanalintuja ei näkynyt.

Järripeipot ovat parveutuneet (kuva vas.), ja osa tekee jo lähtöä etelämmäksi. Muita lähtöä tekeviä ja jo muuttavia lajeja olivat tänään pajulintu (useita), pajusirkku, niittykirvinen, rautiainen, punarinta ja lapinharakka (Nuorttiaavalla). Rastaat ovat liikkeessä ja Pepe jopa arveli kuulleensa eilen iltamyöhäällä mustarastaan Kuutsjärvellä (vaatisi vielä varmistuksen!).

Pohjantikkakoiras (kuva oik.) etsiskeli syötävää Puolivälinjängän eteläpuolella koivunrungoilta. Kuukkelit pitivät seuraa. Jängän pohjoispuolella lenteli punatulkkupari.

Lintuja on hyvin vähän kylmän kesän seurauksena, mutta nisäkkäillä menee paremmin. Myyräkannat ovat vielä kuitenkin keskimääräistä paremmat - näin tänäänkin yhden laskeutuvan puusta. Ja hirviä on suorastaan runsaasti. Nuorttiaavan eteläpuolen koivikko-katajikossa näin tänään kaksi sonnia. Toinen (3/4-piikkinen) oli jo kalunnut sarvensa puhtaiksi, mutta tappisarvisella (2/3-piikk.) oli vielä samettikerros päällä.

Pepe näki yksinäisen riekon Rakitsan maastossa. Muut näkivät pohjantikan Petäjärinteellä.
-----
Tuuli kääntyi tänään etelään, ja se näkyi lämpöasteissa. Aurinkokin paistoi puolesta päivästä lähtien. Karvasääskiä lensi taas lähes pilvin pimein. TH
P.S. Anu näki illalla 7. maissa kärpän saunan portailla.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?