Thursday, June 19, 2008

Nuorttiaavan karjaa laitumella / Grazing cattle of Nuorttiaapa
Kaksi hirveä oli syömässä vihantaa Nuorttiaavan pohjoislaidalla aamukahdeksan jälkeen. Nämä Nuorttiaavan lihakarjaan kuuluvat sonnit ovat jo alkaneet kasvattaa sarvia syksyn koitoksia varten. Toinen, vanhempi oli vaihtanut jo kesäpuvunkin, mutta nuoremmalla vaihto oli vielä kesken.

Nuorttiaavalla on koivikkosaareke, jossa on lähes täysin puhdas koivumetsä, n. hehtaarin ala. Siellä kasvaa erittäin vanhoja koivuja, näyttävät suorastaan aikansa eläneiltä. Mutta monet niistä ovat hienon näköisiä, erittäin epätavallisia, jos vertaa vaikka Karjalan koivikoihin. Kuvassa yksi, jonka runko näyttää kuolleelta, mutta joka kasvaa edelleen.

Aamun lintulaskennassa löytyi mm. kanahaukka ja pikkusirkku. Suopöllökin lähti Nuorttiaavan laidalta rastaiden häirtsemänä. PP ilmoitti tavanneensa aamulla idänuunilinnun Saun kuruilta.

Pesälöytöjä tuli käpytikan poikaspesä ja leppälinnun kelopesä. Pajusirkun pesä ei päässyt löytöihin, koska se oli niin hyvin piilotettu, että jäi löytämättä. Lintu näytteli siipirikkoa. TH
-----
P.S. Mustikka ja korpiorvokki löytyivät kukkivina alamaista. Ensimmäiset kesäsääsket ilmaantuneet.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?