Wednesday, June 25, 2008

Metsänraja nousee / Forest boarder going up
Laskin viimeisen lintulinjan itäpuolella Jorma Laurilan tehdessä seuraa. Erikoisin havainto oli lapinharakkapoikue Rakitsanjängällä. Aikaisemmin en ole todennut sen täällä tunturissa pesivän. Nähtiin myös ryhmä ukkometsoja Haaskaojan itäpuolen rinnesekametsässä. Muuten havainnot olivat tavanomaisempia - tosin siemensyöjiä (punatulkku, urpiainen, vihervarpunen...) on selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Tämän olen huomannut jo muillakin linjoilla.

Pulkan laessa on huomattavissa, että metsä valtaa alaa. Tunturikoivikko kasvaa niin, että paljakkaa ei kohta enää olekaan. Myös männyt kasvaa korkeutta. Tämä näkyy myös lintulajistossa. Tunturikahlaajia ei näkynyt ja pajulinnut ja punakylkirastaat ovat lisääntyneet. Myös niittykirvisen (k) luulisi häviävän pikkuhiljaa, mutta nyt niitä löytyi 3 paria, siis vähennystä ei vielä ole tapahtunut.

Nähtiin myös kärppä (k) Haaskakummun itärinteellä. Se tarkasti kivenkoloja ja ihmetteli kulkijoita 7. jälkeen.

Sää oli tänään melko lämmin, 10-20 astetta, tosin sade- ja ukkoskuurot vähän viilensivät iltapäivällä. TH

Comments:
Hei,
Löysin tämän blogin hiljattain, ja on sanottava, että upeaa työtä! Erityisesti kuvat ovat mahtavia.

Oletko ajatellut liittää tätä blogia Blogilistalle? (www.blogilista.fi) En ainakaan löytänyt tätä sieltä. Vaikka sivusto on nyt kokenut suuria muutoksia, se on edelleen uskoakseni Suomen kattavin blogipalvelu, jota hyvin monet käyttävät blogien seuraamiseen. Ainakaan minun ei tule käytyä blogissa säännöllisesti, jos en voi merkitä sitä blogilistan suosikkeihini.

Hyvää kesää joka tapauksessa!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?