Wednesday, June 18, 2008

Länsipuolella / On the west sideHirvi lähti karkuun Syväkurun länsipuolella aamulla klo 9.20. Se juoksi avosuolle ja jäi sieltä tarkastelemaan häiritsijää. Hajua se ei saanut ja sille jäi epävarmaksi, ketä se karkasi. Lopulta se meni metsään ja näkyi sieltä katselevan.

Hirvi oli naaras ja sillä oli karvaton alue rinnassa, mistä lie johtunut. Turkki oli vaihtumassa, mutta tuskin karvattomuus siitä johtui.

Värriö 3:lla lapinkimalainen (Bombus lapponicus) etsi mettä sianpuolukan kukista. Muuten hyönteismaailma on vielä hiljainen ja varsinaisia kesäsääskiä ei vielä näe. Lämpöä oli tänään enimmillään 15 astetta.Vanhan poroaidan varren lapintiaisilla oli jo poikaset (k). Emot kävivät ruokkimassa niitä ja naaras jäi vielä joksikin aikaa lämmittämään ruokinnan jälkeen. Löysin myös leppälinnun pesimästä tikankolossa lähistöllä. TH
-----
P.S. Piisilän Petri ilmoitti tavanneensa 2 lapinuunilintua laulamassa Puitsitunturin maastossa tänään. Viimeinenkin muuttolintulaji on siis tullut ja kesä voidaan aloittaa.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?