Thursday, May 01, 2008

Vapun viettoa / Mayday

Sää oli tänään viileämpi kuin eilen. Yöllä kävi jopa hieman pakkasella. Aamulla tuuleskeli ja oli sumuista ja pilvistä. Puolenpäivän maissa kuitenkin kirkastui ja iltapäivällä lämpö nousi lähelle 10 astetta. Mittakepissä oli aamulla 33 cm lunta, metsissä reilu puoli metriä).

Ensimmäiset yölaulajat kuulin viime yönä kahden jälkeen. Ainakin kaksi punakylkeä oli äänessä.

Aamupäivä oli hiljainen. Orava söi marjoja pälvessä ja meni sitten mäntypesään makuulle klo 11.15. Puoli kahdentoista aikaan hanhiparvi lensi aseman pohjoispuolitse itään.Ensimmäiset järrit ilmaantuivat ruokintapaikalle, 4 yks. (lentokuvassa kaksi järriä, viherpeippoja ja urpiainen). Myös kaksi naaraspeippoa näkyi iltapäivällä (kuvassa kuitenkin koiras).

Iltapäivällä tarkastimme helmipöllön pesäpaikan. Emo ei tullut katsomaan potkimalla puuta, mutta kiipesin ylös, jolloin totesin pöllön olevan hautomassa. Lähistöllä koppelo nousi maasta mäntyyn vähän myöhemmin. Pöllön pesäpuun tyvellä oli muuten viime kesänä koppelon pesä.
Tarmo oli nähnyt tunturin rinteessä jäniksen aamulla. Sillä oli jo hieman tummaa kyljessä, muten valkea. Tunturin päällä hän näki vielä haarapääskyä muistuttavan linnun, mutta ei uskaltanut määrittää sitä vielä pääskyseksi. Uutena muuttolajina päivälle kuului peukaloisen laulu iltapäivällä Kuntashaaran varrelta. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?