Saturday, May 24, 2008

Tuntsajoella / On the river Tuntsajoki

Tänään löytyi monta uutta muuttolajia. Kelkkailin Värriö 3:lta Värriö 5:lle. Sieltä löytyi kymmenkunta kapustarintaa ja piekana ym., mutta ei vielä kurmitsoja.
Menin sitten Tuntsajoelle. Jokivarressa oli yllättävän paljon kaikenlaista. Taveja oli kymmenkunta paria (kuvassa koiras). Keltavästäräkkejä löytyi muutama. Pensastasku lauleli myös jokivarressa. Tutkiessani jo jonkin aikaa sitten tapetun ukkometson jäännöksiä rantapenkassa, lensi kalalokki ylitseni jokea ylös. Jonkin ajan päästä se tuli takaisin. Rantasipejä oli muutamia - kuvassa sipi (vas.) poseeraa liron (oik.) kanssa. Tavallisempia lajeja oli muutama telkkä, eri rastaita melko runsaasti, taivaanvuohia, joka paikan niittykirvisiä (kuvassa lennossa), pajulintuja, pajusirkkuja, tilhiä.
-------
Hieman kauempana jokivarresta rinteellä oli taas hiiripöllöillä pesintä, samassa kolossa kuin viime vuonna (luontopäiväkirja...). Toinen pöllöistä hyökkäili tutkijaa kohti, ei kuitenkaan kovin monesti. Lähistöllä oli vielä tuoreet hirven pakojäljet.


Ylempänä jokivarressa oli hirvenraato. Siitä oli jo syöty kaikki syötäväksi kelpaava. Miten lie kuollut, ei voinut enää sanoa, mutta metsästäjien työtä se ei ollut. Vanhoja karhunjälkiä näkyi kuitenkin paikalla. TH

Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?