Sunday, May 25, 2008

Nisäkäshavaintoja / Observations of mammals

Saatiin sentään havaintoja ja kuvia nisäkkäistäkin, eikä vain linnuista, jotka ovat hyvin näkyviä näin keväisin. Yöllä kahden maissa oli pihalla jänis, jonka puvunvaihto on jo hieman yli puolivälissä. Tarmo näki ilm. saman jäniksen saunalla illalla.
Aamulla kahdeksan jälkeen Tarmo hälytti minut katsomaan kettua. Kettu oli koirankopilla kuin kotonaan tutkimassa, olisiko jotain jäänyt toisilta kopin asukkailta.
-----
-----
-----
Sitten se tuli aseman nurkalle tarkastamaan, mitä sieltä löytyisi. Löytyi aamiaisen jälkeen linnuille heittämäni vanhat rieskanpalat. "No, saat sinä syödä ne, vaikka onkin linnuille tarkoitettu!" Ja hyvin maistuivat, luonnossa ei sovi nirsoilla.

-----
Kuntashaaran kurussa näkyi myös orava olevan liikkeellä aamusella. Se kiipesi koivuun, jossa nakersi jotain oksassa olevaa. Sitten se häipyi tiheikköön.
-----
Isompiakin nisäkkäitä on ollut liikkeellä kevään aikana. Suurpedoista on vain jälkihavaintoja. Ainijärven rajamiehillä sentään on ollut ilo kertoa näköhavainnoistakin - kaksi karhua ja ilves on osunut näkökenttään. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?