Monday, May 26, 2008

Kotieläimiä / Domestic animals
Kävin yöllä 4. jälkeen ulkona. Lähes portaiden edestä lähti lentoon kolme koppeloa. Ne jäivät puihin lähistölle. Ilmeisesti soidinpelit on jo pidetty. Aamulla 9. jälkeen koppelot olivat vielä lähistöllä. Ne söivät marjoja pälvillä aseman itäpuolella.


Kettukin tuli taas etsimään mahdollista syötävää, vaikka yleensä se ei ole peräkkäisinä päivinä käynyt. Kahdeksan jälkeen se tuli, ja sai leipäpaloja ja muuta sellaista. Saimme sen jopa ottamaan heitettyjä makupaloja. Saunarannassa ja kankaalla se sitten pyysi myyriä.Myyränpyynnissä kettu saattoi olla jopa 10 minuuttia yhdessä kohden, kunnes sitten hyppäsi tai jätti hyppäämättä. Saalista en nähnyt ketun saavan.

Yön aikana saapui sinirinta myös Kuutsjärvelle. Aamupäivällä se lauleli rantapensaikossa, vielä melko katkonaisesti.

Illalla puoli kuuden aikaan oli jänis taas saunarannassa. Se juoksi lammen yli eteläpuolelle, ja jäi sieltä kattelemaan saunassakävijöitä.

Tänään ilma lämpesi siten, että lämpömittarin kastepiste alkoi näyttää lämpöasteita. Eilenkin vielä se oli muutaman asteen pakkasella, vaikka lämpömittari näytti lähes kymmentä. Tänään mittari näytti 6-7 astetta, mutta oli lämpimämmän oloista. Tuli jopa pari vesikuuroa. Lunta oli kepissä aamulla 10 cm. TH

Comments: Post a comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?